Codeacademy – ohjelmoinnin verkkokurssi

Kiinnostaisiko opetella ohjelmoimaan? Haluaisit kuitenkin edetä omaan tahtiin? Onnistuuko opiskelu verkossa? Ilmaiseksi?

Törmäsin sattumalta sivustoon nimeltä Codeacademy, lähteenä taisi olla joku ”tulevaisuuden start-upeista kertova sivusto tjmsp.” Codeacademyn sivuilla voit opiskella ohjelmointia omaan tahtiisi ja kattavien esimerkkien/ohjauksen avustamana. Itse olen nyt Java Script-kurssia käymässä ja täytyy sanoa, että vaikka aikoinani C++ koulussa hetken opiskelinkin ja sen jälkeen enemmänkin HTML-kielen parissa niin sivusto on yllättänyt positiivisesti.

Ohjelmoinnin opiskelu tapahtuu sivustolla ja siellä on oma koodieditori jolla pääset tekemään harjoituksia. Erikseen täytyy kehua sivuston avustajaa joka on oikeasti hyvä. Se todellakin osaa auttaa tarvittavissa tilanteissa. Lisäksi tietysti ansaitset opiskelun ohessa pisteitä ja ”merkkejä”.

Tällä hetkellä sivuilla voit opiskella seuraavia kursseja:

  • JavaScript
  • HTML & CSS for Beginners
  • Python
  • Ruby
  • jQuery
  • Code Year

Erityisen maininnan ansaitsee Code Year-projekti jossa vuoden aikana opetetaan ohjelmoimaan kaikki perusasiat.

Code Year is a introductory track for anyone who wants to learn how to program. Code Year starts with the basics and teaches concepts into a practical context. The first unit will give you an introduction to JavaScript, a beginner-friendly programming language. Later Code Year units focus on teaching HTML and CSS, and how these technologies can be combined with JavaScript to build interactive websites.

Uskon, että en koskaan tule tekemään ohjelmointia ammatikseni, mutta aina itsensä sivistäminen ja opiskelu on hyödyksi. Nyt se on tehty niin mielenkiintoiseksi, että uskon tästä olevan monelle hyödyksi. Joko verestämään vanhoja tai sitten antamaan sen ensimmäisen kipinä ohjelmoinnin maailmassa. Tälläisiä projektia ehdottomasti enemmän!

Kirjoita kommenttikenttään mielipiteesi jos testasit sivustoa! (Tällähetkellä kasassa 42pistettä).

One thought on “Codeacademy – ohjelmoinnin verkkokurssi

  1. Dalai

    Niin ja pienenä tarkennuksena, että noilla kielillä oppii lähinnä tekemään koodia webbiin, mutta ei se ole lainkaan huono taito nykyään. Itsekin olen noista listatuista joutunut useampaa opettelemaan…

Kommentointi on suljettu.