Kahvakuula

Tervetuloa Tosimies.netin ”kahvakuulaohjeita/kahvakuulaohjeet”-osioon. Keräilen tänne kahvakuulaan liittyvää aineistoa.

Olen tällä hetkellä jaotellut asiat muutamalla alasivulle:

  • Kahvakuulaliikkeitä: Tuolta sivuilta löytyy youtube-videoita joissa neuvotaan eri liikkeet videoiden avulla. Itselläni ainakin aluksi oli hankaluuksia hahmottaa, että ”Mikä liike se nyt olikaan ja miten se tehtiin”. Videoista voi myös hyvin tarkistaa tekniikkaansa ja miten liike tehdään oikein.
  • Kahvakuulaharjoituksia: Täälle sivulle yritän kerätä eri harjoitusohjelmia joten jos jossain vaiheessa se oma ohjelma puuduttaa niin tältä voi löytää vähän jotain uutta kokeiltavaa.
  • Kahvakuula linkkejä: Netistä löytyy monia monia sivuja missä keskustellaan kahvakuulan kanssa harjoittelusta ja tältä sivulta löydät linkkejä näihin keskusteluihin ja muihin kahvakuulaan liittyviin sivuihin.
  • Kahvakuulalla kuntoon – kirjan esittely (Suosittelen kirjaa!!)
  • Tietopaketti kahvakuulan hankkijalle ja aloittelevalle harrastajalle Jokaisen aloittelevan kahvakuula harrastajan kannattaa lukea tuo sivu.

Itse sain joululahjaksi (2009) lahjakortin paikalliseen urheiluliikkeeseen. Olen miettinyt jo hetken aikaa, että jos ostaisin kahvakuulan kotiin, että saisin harjoitella myös kotosalla. Nyt siihen sitten oli hyvä mahdollisuus joten kävin ostamassa 16kg kahvakuulan.

Töissä meillä on punttisalilla kahvakuulia muistaakseni 12-32kg ja olen siellä nyt viime aikoina harjoitellut yhä enemmän noiden kanssa. Liikeradat on vieläkin osittain hakusessa joten sen tähden ostin tuon 16kg ja keskityn nyt oikeisiin liikkeisiin enkä otsasuonten poksautteluun.

Minkä painosella giryalla kannattaa aloittaa?

Mielestäni miesten kannattaa aloitella 12-20kg  ja naiset 10-16kg:n kuulilla.

Varoitus! Jos tykkäät treenata salilla pientä ja sievää liikettä. Samalla varoen, että hiki ei tule missään vaiheessa, niin suosittelen skippamaan kahvakuuliin tutustumisen kokonaan. Testaa vaikka pitsinnypläystä.

5 thoughts on “Kahvakuula

  1. Päivitysilmoitus: Kahvakuula harjoituksia | Tosimies.net

  2. Päivitysilmoitus: Tilastotietoa Tosimies.net sivustosta | Tosimies.net

  3. Päivitysilmoitus: 2011: Huhtikuun tilastot

Kommentointi on suljettu.