Vuosi 2012 tilastoina

Loppuvuosi rupeaa olemaan käsillä ja nyt kun on rauhallinen sunnuntai-ilta niin ajattelin vähän kasailla tämän sivuston statsistiikkaa. Osa tiedoista perustuu Relevanssi-pluginin antamaan ja osa Google Analyticsin keräämään tietoon.

Kuten tuosta oikeasta sivupalkista huomaa niin näille sivuille tullaan aika paljon hakukoneen tuomana ja todella erilaisten hakusanojen perässä. Osaa sanoista ei löydy kyllä näiltä sivuilta (eikä tule löytymään). Osa taas löytää etsimänsä.

Tälläiset ovat olleet hakumäärät (en muista koska statsit on aloitettu):

Totals
When Searches
Today and yesterday 10050
Last 7 days 35021
Last 30 days 142887
Forever 574067

En tiedä todellakaan mistä tuollainen määrä noita hakuja tulee, koska ei näillä sivuilla kuitenkaan ihan noin paljon kävijöitä päivittäin ole. Mutta mielestäni aika kunnioitettava määrä jos esimerkiksi viikossa tehdään 35000 hakua (jotenkin en kyllä usko tuohon).

Google Analyticsin kertomaa

Yksilöityjä kävijöitä tällä sivustolla on vuoden 2012 aikana ollut 157 984(!!). Kävijöitä on onneksi enemmän (koska onneksi jotkut jopa palaavat ;)). Parhaana päivänä kävi 3972 kävijää. Ajankohta oli lokakuussa. Suurin osa kävijöistä tulee Googlen haun kautta joten linkityksiä muilta sivuilta tietysti toivoisi enemmän. Rehellisyyden nimissä muutama artikkeli tuo suurimman osa kävijöistä ja toivottavasti ihmiset löytävät näiden hakujen avulla tarvitsemaansa tietoa.

Kävijöiden käyttöjärjestelmät:

Yksi asia mikä itseäni yllätti oli kävijöiden käyttämät käyttöjärjestelmät tieto. Siellä Windows (n.75%)  oli ylivoimaisesti suosituin (tämä ei yllättänyt), mutta kakkossijaa piti Android (5,49%) ja sitten oli Macintosh (4,61%), iOS (4,29%), Linux (2,90%). Eli käsittääkseni tuo Android tarkoittaa sitä, että mobiililaitteilla surffaillaan jo enemmän kuin Macillä. iPad taas on vain 0,92% osuudella joten todella paljon vähemmän kuin Androideja. Tosin Androidin alle menee monta valmistajaa vs. iPad.

Kirjoitusaktiivisuus

Tässä on todella huomannut, että jos kirjoitusten välissä on pidempiä taukoja niin kyllä kävijämäärätki tippuvat aika radikaalisti ja nopeasti. Tosin aina ei vain riitä energia kirjoittaa ja sen tähden välillä tulee muutaman viikon taukoja. Välillä taas tulee kirjoiteltua melkein joka päivä postaus. Kokonaismäärä on 684 eri kirjoitusta. Sivustohan täytti 10v myös tänä vuonna joten jos tuosta laskee niin keskimäärin yksi kirjoitus per viikko on pitkän juoksun keskiarvo. Yritetään nyt ensi vuonna pitää ainakin tämä tahti.

 

Hyvää uutta vuotta kaikille kävijöille!