Samsung puhelimen hätäpalautus

Tulipa aiheeseen tutustuttua, vaikka ei olisi tehnyt mieli. Päivitin vaimon puhelinta, koska uusi päivitys oli saapunut. En tiedä mitä sähläsin, mutta kone sammui kesken päivityksen. Puhelimesta tuli tietenkin tiiliskivi. Virtanapista ei tapahtunut enää mitään. Mitä tehdä? Samsungin Kies, ohjelma jolla päivitys tehdää, totetaa päivityksen keskeytyneen ja ehdottaa hätäpalautusta. Tottahan haluan tehdä sen. Seuraavaksi puhelin pyydetään laittamaan hätäpalautustilaan, mutta missään ei neuvota miten tilaan päästään. Katsoin jopa ohjeista. Onneksi Google tulee avuksi ja Youtubesta löytyy pätkä, jota tiiraamalla näkee ohjeen englanniksi. Siitä käy myös ilmi, että suomenkieliseen versioon kyseinen teksti on suomentamatta ja näin ollen jäänyt kokonaan pois opasteista. Kaikkihan tietävät, että emergency recovery -tilaan päästään painamalla äänen voimakkuus nappia pienemmälle, home-näppäintä ja virtanäppäintä yhtäaikaa. Ei sitä tarvitse missään kertoa. Näppäinyhdistelmää painamalla puhelimen näyttöön tulee kuva elonmerkiksi ja hätäpalautus käynnistyy. Hätäpalautus oli tässä tapauksessa viimeisin ohjelmaversio eli erillistä päivitystä ei tarvinnut enää tehdä 😀

Tässä vielä originaali video:

PS: Samsungin päivitysohjelma puhuu suomea, viroa ja englantia sekaisin.