Nokia Tilanteet – Situations

Nokia tilanteet (Situations) julkaistiin jo liki vuosi sitten. Näihin aikoihin ajattelin, että ohjelma pitäisi ottaa käyttöön, mutta vasta nyt sain aikaiseksi. Olisiko kannattanut ottaa aikaisemmin käyttöön?

Nokia Situations on onhjelma, jolla voidaan säätää puhelinta käyttäytymään eri tilanteissa eri tavalla. Minulla puhelin menee illalla automaattisesti äänettömälle ja kokouksissa automaattisesti kokous profiiliin. Kokoustieto on otettu kalenterista. Näin ei tarvitse illalla tai kokouksissa muistaa laittaa puhelinta äänettömälle ja välttyy turhilta keskeytyksiltä. Onhan se nimittäin niin, että jos ei muista tuota tehdä, puhelin soi varmasti. Toinen suora hyöty on vähemmän näpelöimistä laiskalle ihmiselle. Kolmas positiivinen asia on, että puhelimen saa yöksi power save -tilaan. Nykyään on käynyt useasti, että puhelimesta loppuu akku yöllä. Power save -tilassa puhelin jaksaa odotella latausta aamuun ja virta riittää herätykseen, eikä yöllä herätä turhiin akku loppu -piippauksiin.

Eikä siinä vielä kaikki, tilanteet ohjelmalla voi puhelinta säätää mm. lokaation mukaan, mutta tälle ei ole ollut tarvetta. Tähän ja muihin ominaisuuksiin on lisää informaatiota Nokian Beta labsista.

Lataa tästä.

Ohjelman esittelyvideo:

http://www.youtube.com/watch?v=ik2YNxDKFIg&feature=player_embedded

2 thoughts on “Nokia Tilanteet – Situations

  1. Tomi

    Näyttää mielenkiintoiselta ja itsellä olisi tuo lokaatioon perustuva profiilin valinta varmasti käytössä. Tuo powersave on myös hyvä – tosin iPhonen joutuu kuitenkin jokayö lataamaan niin narun perässähän se on yöt.

  2. Kalle Artikkelin kirjoittaja

    Anroidille on ainakin vastaava ohjelma, mutta iPhonesta en osaa sanoa. Itse lataan puhelimen aina töissä, kun yöpöydän vieressä ei ole pistoketta…

Kommentointi on suljettu.