Vertaile lehtien hintoja

Sain MikroBitti-lehdestä laskun tässä menneellä viikolla.

Minulla on tullut kestotilauksena kyseinen lehti jo monta vuotta. Olen ollut ihan tyytyväinen lehteen ja se taitaakin olla tällä hetkellä ainoa lehti joka tulee tilattuna minulle. Pihinä laihialaisena satuin sitten katsomaan laskua vähän tarkemmin ja huomasin, että hinta oli 39,50e/5nroa ja kun lehti ilmestyy 12krt vuodessa niin yhden numeron hinnaksi tulee 7,90e. Sitten surffailin Lehtikuningas-sivustolle katsomaan, että mitä maksaa heidän kautta tilata kyseinen lehti. Tiesin, että heillä on menossa aina joku hyvä tarjous melkein kaikistä tietämistäni lehdistä.
Kappas vaan, siellä on tarjouksessa 28,40e/6nroa tai 53,90e/12numeroa (eli yhden lehden hinnaksi tulee 4,73e tai 4,50e per numero).
Mielestäni jossain mennään kovasti vikaan jos kestotilaajana sinulta laskutetaan melkein tuplat siitä hinnasta mitä saat tilatessasi erillisen tarjoussivuston kautta. Kuten varmasti arvaatte niin lähetin samantien irtisanomissähköpostin ja tilaan lehden ehdottomasti lehtikuninkaan kautta. Tämän saman ilmiön olen myös huomannut ihan sanomalehteä tilatessa. Vaikka kestotilausta sanotaan halvimmaksi verrattuna määräaikaiseen niin silti yleensä halvin vaihtoehto on määräaikainen tilaus (tai kestotilaus tarjouksen ajan) jonkun hyvän tarjouksen kautta. Tämä tosin vaatii vähän aikaa ja panostusta ja varmasti säästetty rahasumma ei ole mikään iso loppupeleissä.

Mutta se vain on tyhmää maksaa liikaa.