Ota lastpass käyttöön

Kuvankaappaus 2013-4-17 kello 14.39.53Olen/olin samojen ongelmien edessä, kuin varmasti jokainen joka vähänkin surffaa netissä. Nimittäin tulee vastaan sivustoja joihin pitää rekisteröityä ja keksiä tunnus + salasana. Menin pitkän aikaa riskillä ja käytin aika paljon samaa salasanaa sivuilla jotka olivat ”vähemmän” tärkeitä. Sivustoille joihin käsiksi pääsemällä saisi enemmän tuhoa aikaa niin olen keksinyt yksittäisiä salasanoja. Jossain vaiheessa tuli tietysti mieleen, että jossain vaiheessa joko minä mokaan tai sitten jokin palvelu vuotaa salasanat.

Rupesin tutkimaan ja löysin lastpass.com palvelun joka on mielestäni tarpeeksi turvallinen minun salasana käyttöön (kun otin myös 2-vaiheisen varmistuksen käyttöön). Ostin samantien premium-jäsenyyden niin saan myös pädillä ja puhelimella salasanat ulos. Perusversio on ilmainen.

Kyseessä on siis selaimeen asennettava lisäosa joka tallettaa pääsalasanan taakse sivuston käyttäjätunnuksen ja salasanan. Näin ollen, kun kirjoitat istunnon alussa vain pääsalasanan niin kaikkien muiden sivujen tunnukset tulevat automaattisesti. Nykyään kun joudun rekisteöitymään jollekkin sivulle niin annan laspassin tehdä itse 20merkkisen salasanan joka sisältää erikoismerkit yms. kikkareet. Tämä salasana sitten automaattisesti tallennetaan, joten nykyään en todellakaan tiedä kaikkien sivujen salasanoja ja jos jokin sivu vuotaa tiedot niin se ei niin paljon haittaa koska salasana ei ole missään muualla käytössä.

Suosittelen tutustumaan: Lastpass.com

1 thought on “Ota lastpass käyttöön

Kommentointi on suljettu.