Windows Phone 7.8 puhelimeen

Pientä pääsiäispuuhaa:

Meni hermot odotella 7.8 päivitystä Lumia 800:n, jota joutuu työpaikan velvoittamana kuljettamaan mukana. 7.8 päivitys on julkaistu jo kuukausia sitten, mutta päivitys ei ole saatavilla minun luuriin – Kaikille muille kylläkin. Olin kuullut huhuja siitä, että päivityksen voisi laukaista itsekin, mutta valitsin odottamisen. Muutama kuukausi odottamista riitti ja nyt vihdoin sain aikaiseksi päivityksen 7.8 versioon. Tässä vielä yhdet ohjeet, vaikka interwebbi on niitä täynnä. Päivitys tapahtuu seuraavasti:

  1. Kytke puhelimesta data ja WLAN pois päältä. Ilman tätä päivityksiä ei näkynyt.
  2. Kytke puhelin Zuneen ja valitse asetukset/päivitys.
  3. Odota yksi onnistunut päivitysten tarkistus. Ruutuun tulee teksti, että puhelin on jo päivitetty.
  4. Käynnistä päivitysten tarkistus uudelleen ja irroita tietokone verkosta pari sekuntia tarkistuksen alkamisen jälkeen.
  5. Päivitysten tarkistaminen epäonnistui varoitus tulee ruudulle. Tätä ei välttämättä aina tule, vaan Zune hyppää kohtaan päivityksiä saatavilla.
  6. Odota noin minuutti, jonka jälkeen ruudulle tulee teksti päivityksiä saatavilla ja nappi päivitä. Mikäli näin ei käy, yritä uudelleen verkkoyhteyden katkaisemista hieman eri aikaan.
  7. Klikkaa päivitä.
  8. Yhdistä verkko uudelleen.
  9. Klikkaa päivitä.
  10. Toista kolme kertaa eli kolme eri päivitystä pitää ladata tällä tavalla. Joillakin saattaa vaatia neljä.

Näiden steppien jälkeen puhelin löytää kaksi viimeisintä päivitystä ilman yhteyden pätkimistä. Päivitykseen kannattaa varata aikaa kahdesta kolmeen tuntia.

Päivityksen jälkeen puhelimen aloitusruutu on paljon käytettävämpi. Ei enää ylös alas liuttelua, koska tileille on varattu hieman enemmän tilaa ja niitä saa säädettyä kolmen eri koon välillä. Muuta näkyvää ihanaa ei päivityksessä sitten tulekaan, jos uudet värit eivät kiinnosta. Hurjaa!

Kiitokset Jyrkille viimeisestä potkusta päivityksen aloittamiseksi!