Reissulla opittua Gmailin suojauksesta

Yleensä suojauksien kanssa on ongelmia, että ne ovat liian löyhät. Viimeisellä reissulla kävin täysin toisella tavalla. Gmail ei päästänyt loggaamaan reissussa sisään. Tili valitti aina, että annettu salasana ei käy. Ensimmäinen ajatus oli, että reissun aikana joku on sopivasti kaapannut Gmail-tilin ja vaihtanut salasanan. Todellisuudessa Gmail oli blokannut sisäänkirjautumisyrityksen, koska se epäili luvatonta tunkeutumista. Huomasin asian vasta myöhemmin, kun Gmail-laatikkoon tuli asiasta sähköpostia. Siinä kerrottiin kirjautumisen olevan estetty IP:stä, joka sijaitsi paikassa jossa matkustimme ja pyydettiin vaihtamaan salasanaa. Samoin postissa oli linkki, josta olisi päässyt sallimaan kirjautumisen kyseisestä osoiteesta. No eipä ollut yhteyttä sähköpostiin, koska yritys oli blokattu, jotta kirjautumisen pystyisi sallimaan. Muutenkin tuollaisten asioiden hoitaminen matkapuhelimella tuntuu hieman vieraalta.

Kuinka selviytyä kyseisestä tilanteesta? Puhelimella käyttäen mobiilidataa sähköpostilaatikkoon pääsee käsiksi. Puhelimen ollessa WLAN:iin kytkettynä yhteys estettiin :). Hetki meni kunnes tajusin mistä on asia johtuu. Poistuessa WLAN:n kantoalueelta puhelin meni mobiiliverkkoon ja salasana alkoi kelvata automaattisesti. Kiva miina!