Vaatteiden koon skaalaus

Tulipa tässä eteen mielenkiintoinen ongelma: Yritin tilata Yhdysvaltalaisesta verkkokaupasta T-paitaa. Ongelmaksi koitui se, että olen kokoa S. Vanhastaan rapakon takaisissa kaupoissa pitää olla varovainen, koska joskus S-koko vastaa meidän L-kokoa. Uusi ilmiö on se, että paitojen koot alkavat aikaisintaan M:stä, joskus jopa L/XL:stä. Ymmärrän tämän, koska markkinat voivat olla liian pienet S-kokoisille. Harmittaa vain, sillä S-kokoinen ei voi tilata mitään ellei halua uutta telttaa. Näin aika ajaa meidänkin ohi.

Tuosta tuli nyt vain mieleen, että amerikkalaisilla olisi helppo laihduttaa takaisin S- tai M-kokoon. Skaalataan koot siten, että Nykyinen L vastaa S:ää ja XL taas M:ää. Näin Suomessakin tehtiin taannoin. Mitattiin uudet referenssiarvot vaatteille, jotta ne olisivat paremmin sopivia, koska suomalaisten kroppa oli muotoutunut erilaiseksi ajan saatossa.  Silloin ei tosin skaalattu, vaan trimmattiin. Luulisi, että amerikkalaisella patukalla olisi parempi mieli, kun pukisi vuosien jälkeen M-kokoa päälle vuosien XL:n käytön jälkeen. Näin tulee varmasti tapahtumaan jossakin vaiheessa, kun pulskistuminen jatkuu.

Zybsyko (LOC)Minä en ole S-kokoa! Olen aito mies!