Vastaus MIMON & MYYN MENOSSA-blogille

Sain vihjeen, että blogistamme oli kirjoitettu Mimon & Myyn menossa -blogissa. (Lue kirjoitus tästä).

Pikaisella selauksella kirjoittaja oli löytänyt kirjoituksia jotka aihepiirin mukaan voisi ”Minusta kyseiset sanat voisi liittää pieniä poikkeuksia lukuunottamatta keneen tahansa pikkupoikaan”. Hmm, tähän ei varmaankaan tarvi puuttua sen enempää. Jos selailee kirjoituksia enemmän niin huomaa, että blogista löytyy myös hänen mainitsemansa aiheepiiriin kirjoituksia, mutta myös aika paljon muutakin.

Sitten pääsemme lukemaan (M&M-blogin) kirjoittajan käsityksen tosimiehestä, joka on seuraavanlainen:

 • Tosimies käy töissä rennossa paidassa ja suorissa housuissa käyttäen kesällä punaisia tennareita koska on sinut oman tyylinsä ja huumorinsa kanssa.
 • Tosimies vie lapset jätskille että äiti saa levätä tai imuroida rauhassa.
 • Tosimies siirtää huonekaluja sinne minne vaimo niitä haluaa sillä kertaa muutella.
 • Tosimies osaa laittaa ainakin yhden ihan anopinkin tasolle yltävän ruuan.
 • Tosimies grillaa aina kesällä ilman paitaa essu päällä johon on isänpäivälahjaksi painettu jälkikasvun kätösten jälkiä.
 • Tosimies juoksee vieressä kun lapsi opettelee ajamaan pyörällä.
 • Tosimiehen kalsareissa ei ole jarruraitoja.
 • Tosimiehelle suhteesta/kasvatuksesta tms puhuminen ei ole ongelma.
 • Tosimies syö kohteliaasti minttupastillin poltettuaan sen ainoan kesätupakan.
 • Tosimies hakee sateellakin kaupasta lapsille muroihin maitoa.
 • Tosimies ei sano ääneen että vaimo on kerännyt vyötärölleen muutaman kilon.
 • Tosimies vetää talvisin naapureidenkin lapset samassa pulkassa ylämäkeen.
 • Tosimies voi katsoa myös taide-elokuvan jos nainen niin toivoo.

Lista on mielestäni hyvä.

Tosimies todellakin tekee suurimman osan noista jutuista mitä listassa mainitaan. Kirjoittaja ei polta edes kesätupakkaa ja vaimokaan ei pidä taide-elokuvista joten skippaan ne kohdat.

Muut kohdat ovat sitten mielestäni asioita jotka kuuluvat ihan perheellisen isän jokapäiväiseen elämään (tosimies.netin ”jäsenistä” on perheellisiä isiä n. 80%).

Ilmeisesti siis kuitenkin olemme samaa mieltä M&M:n kanssa siitä mikä on tosimies. Jos kirjoittaisin listan aihepiirin aiheista niin luulen, että sillloin kannattaisi kirjoittaa ne facebookkiin statuksena. Blogiin en millään saisi noista aiheista kirjoitettua pitkääkään pätkää, enkä usko että lukijoitakaan hirveästi kinnostaisi kirjoitukset.

Tämän tähden kirjoitamme blogiin sellaisista aiheista jotka saattavat myös kiinnostaa muita lukijoita. Tosin aihepiirit nytkin rönsyilevät niin pahasti, että pieni fokusointi voisi olla paikallaan…

 

ps. Tämä kirjoituksen mielipide on täysin kirjoittajan oma. Tosimies.netin muut jäsenet voivat olla mitä mieltä tahansa.

pss. Jäi muuten vaivaamaan tuossa kirjoituksessa, että löysikö hän sitä Vuorisen blogia?

One thought on “Vastaus MIMON & MYYN MENOSSA-blogille

 1. Kalle

  Terve,

  Itse en kyllä hirveästi tajunnut blogin pointtia eikä kyllä naurattanutkaan, kuten kommentoijat kommentoivat. Kai se johtuu omasta yksinkertaisuudesta tai siitä, että tosimies ei voi ymmärtää tosinaista.

  Täytyy myöntää, että jutut ovat aika laajalta skaalalta eivätkä välttämättä täytä tosimies-kriteereitä, jotka ovat määritelty missä? Yhtenä kriteerinä oli myös se, että kiinnostavat myös muita. Tuota kohtaa on omalta kohdalta hankala täyttää, koska kiinnostuksen kohteet ovat suht. marginaalisia. Luotan kyllä siihen, että tunnuksen otetaan pois, kun taso laskee tarpeeksi.

  Loppuun kevyt huomio: Näin eilen rannalla tosinaisen, joka nosteli vedessä kahvakuulia ja toinen nainen kuvasi häntä kamerakännykällä. Oli muuten tarkkaaa puuhaa… Lapset ne siinä juoksenteli rannalla. Naiset voivat huoletta multitaskata ja keskittyä itseensä… Oli siellä yksi mieskin… joten kahvakuulailu ei ole pelkästään tosimiesten yksinoikeus… (Huomatkaa, että tämä ei ole kritiikkiä yllä mainittua blogia kohtaan, vaan erillinen tapahtuma, joka nyt sattui vaan mieleen).

Kommentointi on suljettu.