Super Bowl 2011 tänään!

Perinteikkäät Steelers ja Packers pelaavat Super Bowlin voitosta

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelattavassa Super Bowlissa kohtaavat pitkät perinteet omaavat Pittsburgh Steelers ja Green Bay Packers.

Vuonna 1933 perustettu Pittsburgh Steelers on voittanut historiansa aikana kuusi Super Bowlia, enemmän kuin mikään muu seura. Joukkue ylsi Super Bowl -voittoon edellisen kerran kaksi vuotta sitten, ja tavoittelee nyt jo kolmatta mestaruuttaan 2000-luvulla.

100 000 asukkaan Green Baysta kotoisin oleva Packers puolestaan on voittanut Super Bowlin kolmesti, viimeksi vuonna 1997. Ennen Super Bowl -aikakautta Packers voitti NFL-mestaruuden yhdeksän kertaa.

Joukkueiden puolustuksista löytyy kaksi NFL:n parhaisiin puolustajiin lukeutuvaa tähteä. Steelersin takamies Troy Polamalu valittiin NFL:n parhaaksi puolustuspelaajaksi, ja Packersin Clay Matthews sijoittui äänestyksessä toiseksi. Steelersin puolustus päästi runkosarjassa vähiten pisteitä, Packers toiseksi vähiten.

Vastakkain on myös kaksi kovavireistä pelinrakentajaa, Packersin Aaron Rodgers ja Steelersin kaksinkertainen Super Bowl -voittaja Ben Rothlisberger.

– Green Bayn hyökkäykselle Aaron Rodgersin johtaman heittopelin onnistuminen on avainasemassa, koska Pittsburghin kivikovaa juoksupuolustusta voi olla vaikeaa puhkoa. Tasapainoa ei kuitenkaan tämän tason pelissä voi unohtaa, eli myös James Starksin ja Brandon Jacksonin on pystyttävä ylläpitämään edes jollakin tapaa uskottavaa juoksu-uhkaa, Nelonen Pro 1:n lähetyksessä kommentaattorina toimiva entinen maajoukkuetakamies Kalle Karppinen arvioi.

– Steelersin hyökkäykseltä taas on odotettavissa jo tutuksi käynyt pelisuunnitelma, eli lähdetään liikkeelle juoksupainotteisesti. Tämän toivotaan avaamaan Green Bayn normaalisti kovaa heittopuolustusta Ben Roethlisbergerin pitkille heitoille, joilla Steelers sitten pyrkii peliä ratkaisemaan. Avainasemassa onkin Steelersin hyökkäyksen linja, joka on tällä kaudella ollut joukkueen suurimpia ongelma-alueita ja on vielä kärsinyt tärkeiden pelaajien loukkaantumisista, Karppinen muistuttaa.

Nelonen Pro 1:n suora Super Bowl -lähetys käynnistyy kello 1.00 sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Ottelun selostaa Tomi Tiilikainen.

Lähde: NelonenPro.fi

Muistakaa, että Nelonen Pro 1 näkyy ilmaiseksi tänään!