macOS siivousta

Näyttökuva 2017-10-30 kello 20.37.46Edellisessä postauksessa kerrottiin, että miten saa kätevästi Windows 7 siivottua. Kannan oman korteni kekoon ja kerron kaksi näppärää siivousohjelmaa Mäkille.

Ensimmäinen on Disk Care (kuvassa). Yksinkertainen on kaunista. Tässä ohjelmassa on aloittaessa yksi nappi jota painamalla ohjelma etsii, että mitä siivottavaa se löytää koneelta ja tekee tuloksesta kuvassa olevan graafin. Piirakasta saa sitten klikkailemalla valittua että mitä osia haluaa itse poistaa (jos ei halua suoraa ehdotettuja poistaa). Keskellä olevasta luvusta näkee, että paljonko kiintolevytilaa vapautuu valituilla puhdistuksilla. Sitten ei muuta kuin klikkaamaan keskeltä ja homma on bueno. Yksinkertaista ja näppärää.

 

Toinen ohjelma on OmniDiskSweeper

Tämä antaakin sitten jo enemmän säätövaraa. Eli ensin valitaan kiintolevy minkä ohjelma tutkii ja tekee siitä listauksen että paljonko kukin kansio vie tilaa. Sitten sieltä saa itse valita että mitä haluaa poistella. Ohjelma ei itsessään ehdottele mitään joten kaikki valinnat ovat käyttäjän vastuulla. Tällä näkee paljon tarkemmin, että miten paljon mikin hakemisto vie ja kun klikkaa kansion nimeä niin näkee, että mikä sieltä vie paljonkin. Tässä löytyy monet Cache-kansiot jotka vievät (yleensä) vain turhaa tilaa ja välillä kannattaa ne poistella.

Eli lyhyesti, Disk Care sellaisille jotka eivät halua tietääkkään konepellin alle ja OmniDiskSweeper taas käyttäjille jotka haluavat tyhjätä kiintolevyä paljon tarkemmin, tässä tosin on se mahdollisuus, että vahingossa poistaa jotain tärkeääkin muiden kansioden mukana. Eli tiedä mitä teet!