Katsomo ei toimi Macissä

Vaimo yritti katsella katsomo.fi palvelusta jotain videota koneellamme (Macbook air) ja ongelmaksi muodostui, että aina kun tuli mainoskatko niin video pysähtyi eikä mainoksia tullut. Ainoa ratkaisu oli käynnistää video uusiksi ja kelata kohtaan jossa mainokset loppuivat. Ei hirveän kätevää. Googlailin itse joitain ratkaisuja, mutta en löytänyt mitään oikotietä onneen.

Tänään sitten löysimme ratkaisun jolla saimme videot näkymään ok.

Jos sinulla katsomo.fi palvelua käyttäessä tulee eteen tilanne, että mainokset eivät lähde pyörimään ja video jumittaa niin testaa seuraavaa:

Klikkaa hiirellä playerin päällä. Klikkaa Silverlight. Valitse Playback. Ota valinta pois kohdasta ”enable hardware acceleration”. Sulje selain ja käynnistä se uudelleen.

Tämä ohje löytyi katsomo sivuilta, mutta ei todellakaan mitenkään helposti, mutta sen jälkeen videot toimivat ok. Ilmeisesti kyseessä on jokin päivitys silverlightissa joka nyt takkuaa tuon kanssa koska ennen videot toimivat ihan ok. Kerro kommenteissa jos tästä oli apua!