DYMOn asiakaspalvelu (arvosana 10+)

Yleensä netistä saa lukea negatiivisia palautteita yritysten asiakaspalvelusta. Nyt kerron positiivisen kokemuksen DYMOn asiakaspalvelusta. Tämä tapahtui kyllä jo 1-1,5v sitten ja ajatuksena oli heti kirjoittaa kokemus ylös…mutta yllättäen jäi to-do-listalle :).

Taustaa: Sain isältä muutaman vuoden vanhan DYMO-kirjoittimen itselleni, kun tuli tarve tulostella osoitetarroja muutaman kappaleen viikkovauhdilla. Hänellä oli ollut kirjoitin jo hetken aikaa (En muista tulostimen tarkkaa mallia), mutta ei ollut käytössä joten sain sen sitten itselleni.

ONGELMA

Tuolloin minulla oli koneessa Windows Vista -käyttöjärjestelmä ja kytkin tulostimen USB-porttiin ja yritin asennella ajureita. Noh, tulostin pysyi mykkänä eikä tulostaminen onnistunut. Jonkin aikaa säätelin ongelman kanssa ja googlailin ongelmaan ratkaisua. Tuloksetta.

Tarpeeksi asiani kanssa tapeltuani päätin ottaa yhtyettä DYMOn sivuilla olevan online-chatin kautta asiakaspalvelijaan.

POSITIIVINEN YLLÄTYS

Sain yhteyden asiakaspalvelijaan ja hän kyseli laitteen sarjanumerot yms tietoja. Selvisi, että kyseinen tulostin ei toimi Vistan kanssa. Tässä vaiheessa olin harmissani, mutta toisaalta tietotekniikan kanssa olen sen verran ollut tekemisissä, että ymmärrän ajan ajavan välillä tekniikassa ohi.

Noh, tämän jälkeen oli asiakaspalvelijalla minun mielestäni loistava uutinen. Nimittäin hän kertoi, että jos lähetän tämän vanhan tulostimen DYMOlle niin he lähettävät uuden tulostimen veloituksetta minulle. Voin myöntää, että varmistin asian muutamaan kertaan asiakaspalvelijalta, koska en todellakaan odottanut täläistä palvelusta. Normaalistihan tälläsessa tilanteessa yritys vain tarjoaa uutta tuotetta – ehkä pienellä alennuksella – korvaamaan tilanteen.

Noh, laitoin vanhan koneen pakettiin ja lähetin sen heidän antamaan osoitteeseensa ja jäin odottelemaan.

UUSI TULOSTIN

Dymo tarratulostin

En nyt muista kuinka pitkään odotin, mutta hetken kuluttua minua oli postissa paketti odottamassa ja paketin avattuani sieltä löytyi uusi DYMO Labelwriter 450.

Tässä mielestäni on esimerkki hyvästä asiakaspalvelusta ja halusta pitää vanha asiakas asiakkaana. Tiedän, että DYMO ei tässä tehnyt suurtakaan tappiota ja toisaalta tällä he saivat varmistettua, että a) saivat minut tyytyväiseksi b) koska lähetittävät uuden koneen niin tietysti ostan tähän DYMOn tarra-arkkeja eli heille tuloja tätä kautta.

Disclaimer: Tämä ei ole DYMOn maksama mainospuhe vaan ihan silkasta kiitollisuudesta kirjoitettu postaus ja halu jakaa positiivista kokemusta eteenpäin.