Google+:n julkiset tilapäivitykset ovat todellakin julkisia

Tein Googlesta hakuja omalla nimellä, että mitä sieltä oikein löytyykään tällä kertaa. Yllätyksekseni huomasin, että jo toisella sivulta alkavat Google+:n julkiset tilapäivitykset. Mitä ihmettä?! Ei ne todellakaan ole niin ihmeellistä tietoa, että niiden pitäisi olla niin korkealla tuloksissa. Eihän ne todellakaan tarjoa kenellekään mitään järkevää informaatiota. Samaan syssyyn huomasin, että siellä on ihan julkisesti näkyvillä ketkä kuuluvat piireihin.

Jatkossa ymmärrän, että Google+:n julkinen tarkoittaa todella julkista ja rajoitan kaikki statuspäivitykset piireille. Minulla ei ole minkäänlaista halua populoida Googlen hakutuloksia omilla statuspäivityksillä. Toistaalta sekään ei kenellekään kuulu ketkä kuuluvat piireihin. Ruksia asetuksiin ja äkkiä.

Mitä haittaa ”ilmaisesta” julkisuudesta olisi? Karmii jo ajatus, että esimerkiksi mahdollisia töitä hakiessa tuleva työnantaja voisi lukea muutaman vuoden statuspäivitykset. Ei sillä, että mitään vaarallista julkaisisin, mutta mitä se heille kuuluu. Siitä päästäänkin kysymykseen, että miksi ylipäätään julkaisen mitään? Sitäpä pitäisikin miettiä, eikä haahuilla pää kolmantena jalkana joka suuntaan.

Statuksia voisi päivitellä julkisesti, jos olisi oikeasti jotain sanottavaa. Ajatelkaapa paljonko roskaa kertyy interwebbiin jo julkisista statuspäivityksistä, joita Google niin mielellään indexoi ja näyttelee. Entä haluatko nähdä statuspäivityksiä hakutuloksissa?

PS: Twitterissä on tietenkin kaikki vielä tarjolla. Sen olen ymmärtänyt olevan julkista ja koettanut muistaa tämän, joten siitä ei tarvitse olla huolissaan…