Pyykkiaineen tunnistamisen vaikeus

Kategorialla tosimies.not 😉

Pyykkiä pestessä käytetään huuhteluainetta. Naisille on ilmeisen selvää mitä ja minkälaista jauhetta ja nestetä laitetaan mihinkäkin rööriin. Miehelle se ei välttämättä ole yhtä selvä. On nestemäistä pesu- ja huuhteluainetta. Kuinka nämä tunnistetaan? Olen eräänkin kerran laittanut nestemäistä pesuainetta huuhteluaineena. Mistä moinen väärinymmärrys?

Kaikki tietävät ilmeisesti, että xxx on huuhteluainetta, mutta tekeekö xxx muutakin kuin huuhteluainetta? En tiedä. Luultavasti eivät, koska heidän purkissaan ei missään lue, mitä purkissa on. Pakkauksen etupuolella ei lue mitään mistä voisi päätellä mitä purkki sisältää. Ainoa vihje on, että sisältö riittää 41 :een pesuun. 41 Pesua vai huuhtelua? Tuosta voisi päätellä, tämän olevan pyykinpeseainetta, koska puhutaan pesuista.

Takapuolella lukee parhaalla paikalla, että vain puoli korkillista riittää. Vieläkään ei anneta vihjettä, kumpaan lootaan ainetta pitää lirauttaa. Annostelu on käynyt nyt selväksi. Seuraavaksi kerrotaan, miten xxx -tiivistettä valmistetaan ja mitä siihen käytetään. Tietenkin tekstistä tulee selväksi, miten ihania pyykeistä tulee. Mutta mitä pakkauksessa on, se ei tule vieläkään selväksi. Ah, sitten tulee ratkaisevin kohta, joka on tuoteseloste. Siellä on pienellä präntillä kirjoitettuna: huuhteluainetiiviste sisältää… Sieltähän se löytyi, mitä purkissa on: Huuhteluainetta. Missään ei ole logoa tms. mistä voisi yhdellä silmäyksellä saada selville sisällön. Ilmeisesti kyseinen aine on niin tunnettu, että heidän ei tarvitse kertoa purkin sisältöä muutoin kuin pienellä präntillä yhdessä kohtaa.

Yleensä pakkauksissa kerrotaan, mitä se sisältää selvästi. Luultavasti miesten ei tarvitse käyttää huuhteluainetta tai he eivät sitä osta, koska selvyyteen ei ole haluttu panostaa…