Ilmaisia puheluja ja viestejä iPhonella tai Androidilla

Etsitkö ohjelmia joilla voisit lähettää ilmaisia ”tekstiviestejä” tai sitten voisit soittaa* ilmaiseksi toiselle henkilölle. Esittelen nyt kaksi eri ohjelmaa joiden avulla voit pitää yhteyttä ystäviisi (joilla on ladattuna myös sama ohjelma).

Molemmille ohjelmille on yhteistä, että näihin ei tarvitse erikseen rekisteröityä. Ohjelma on helppo ottaa käyttöön. Eli lataat ohjelman ja sen jälkeen kerrot ohjelmalle puhelinnumerosi – sinulle lähetetään viestissä koodi (tällä varmistetaan, että olet varmasti kyseisen numeron takana). Pin-koodin kirjoitettuasi ohjelma on valmis. Ohjelma automaattisesti näyttää sinulle puhelimesi osoitekirjasta ne henkilöt joilla on asennettuna tämä sovellus ja näin pystyt helposti kommunikoimaan heidän kanssaan. Molemmat ovat myös ilmaisia käyttää (WhatsApp maksaa ohjelmana 0,79€, mutta käyttö on ilmaista). Ohjelmia ei tarvitse erikseen käynnistellä/sammuttaa vaan ne pyörivät taustalla ja ovat aina päällä. Suosittelen todellakin tutustumaan näihin ja valitsemaan sen omaan käyttöön paremman:

WhatsApp Messenger

WhatsApp on monelle älypuhelimelle (iPhone, Android, Blackberry ja Nokia) valmistettu pikaviestinohjelma. Tällä ohjelmalla voit lähettää viestejä samalla tavalla kuin lähetät normaalisti tekstiviestejä. Meidän perheessä tämä on korvannut täysin SMS-viestit ja pääsääntöisesti viestittelemme tällä.

Viestit tulevat läpi push-viesteinä joten siltäkin osin tämä toimii kuin SMS-viestit. Ohjelma käyttää datayhteyttä joten jos sinulla ei ole datapakettia niin silloin ohjelman käytöstä voi sinulle tulla kustannuksia.

Ohjelmassa on myös mahdollisuus seuraaviin:

  • ryhmäkeskusteluun
  • kuvien
  • videoiden
  • äänen lähettämiseen vastaanottajalle – ilmaiseksi.

Lataa tämä ohjelma iPhonelle tästä ja Android-versio löytyy tästä.

Viber

Toinen ohjelma johon itsekkin tutustuin ihan muutama päivä sitten on Viber. Tämä ohjelma toimii samalla tavalla kuin WhatsAppikin, mutta tämä ohjelma hallitsee myös puhelut. Tällä voit soittaa myös toiselle Viber-käyttäjälle ilmaiseksi (vaatii 3G/Wifi-yhteyden).

Tein tässä aamulla yhden testisoiton ja ainakin silloin äänenlaatu oli hyvä. Itse olin Wifi-verkossa ja vastaanottaja 3G:llä. Tämän ohjelman avulla voit myös lähettää tekstiviestejä toiselle käyttäjälle ja kokemukseni mukaan viestit kulkevat hyvin vastaanottajalle.

Ohjelma löytyy tällä hetkellä iPhonelle ja Androidille (lataa linkeistä).

Alla vielä video Viberin käytöstä Android-puhelimella:

httpv://www.youtube.com/watch?v=0nQN5w5ct_E

 

 

*ohjelmien käyttö on ilmaista. Ainoa maksu voi sinulle tulla datan käytöstä jos et omista kiinteää datapakettia.