Leuanvetoharjoittelu (Onnistuuko 100kpl?)

Leuanveto on tunnetusti yksi parhaista yläkropan ja käsien harjoitteista. Lisäksi se on erittäin helppo toteuttaa. Ei tarvita kuin tanko ja muutama minuutti aikaa. Jos olet ihan aloittelija niin kannattaa aloitta jonkun ohjelman mukaan.

Minkälaisia leuanveto-ohjelmia on?

  • Yksi hyvä ohjelma on ”The Twenty Pull-ups Challenge”. Nimensä mukaan sieltä löydät ohjelman jolla saat treenattua itsesi siihen kuntoon, että jaksat tehdä 20 leuanvetoja.
  • Töissä muutamat tekevät vähän raskaampaa sarjaa – nimittäin 100 kappaleen pyramidisarjaa. Tämä sarja toimii siis niin, että sarjat menevät 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1. Eli ensin 1kpl sitten pieni tauko jonka jälkeen 2kpl – tauko – 3kpl – tauko – jne.. Tuon kun vetäisee niin tulee tehtyä yhteensä SATA leukaa. Voin sanoa, että olen joskus testannut ja kädet todella huusivat seuraavana päivänä armoa. Lisäyksenä vielä, että jos olet tekemässä esimerkiksi 9kpl sarjaa ja et jaksa kuin 7 niin sitten hiukan lepoa ja 2kpl sen perään. Eli ”välitauot” ovat sallittuja, kunhan sarja tulee tehtyä ja sitten vasta siirtyy seuraavaan sarjaan.

Mitens leuanvetovälineet?