Nokia Sleeping Screen

Nokian Beta labsissa on ollut jo jonkin aikaa uusi näytönsäästäjä tylsän vakiosäätäjän tilalle aka. Nokia Sleeping Screen. Perus näytönsäästäjä on pelkkä kello, joka päivittyy kerran minuutissa. Pelkistetyimmässä versiossa ei edes näe, jos on saanut viestin tai vastaavaa. Ledi alkaa vain vilkkua, mutta eihän sitä päivällä huomaa.

 

Nokia Sleeping Screen tuo tähän parannuksen. Uudessa näytönsäästäjässä on värillisiä teemoja, joista valita. Siinä jopa näkyy, jos on tullut viesti, puhelu tai on unohtanut kuitata kalenterihälytyksen. Yötilassa näkyy asetettu herätys. Siitä on todella helppo todeta muistiko laittaa hälytyksen päälle.

 

Ainoa ongelma, jonka olen huomannut, on säästäjälle tyypillisesti värien haaleus. Ne ovat jopa niin haaleat, että näyttöä ei voi lukea auringonvalossa.

 

Tässä on yksi monista Nokia Beta Labsin tarjoamista customoinneista puhelimeen. Itse olen tätä käyttänyt ja tykännyt. Grafiikat on kohtuu karut, mutta helpottaa laitteen käyttöä. Ihmettelen tietenkin, miksi tällaista ei ole aikaisemmin tehty ja miksi vastaavaa ei toimiteta laitteen mukana. Harva ihminen osaa sen tuolta Beta Labsista ladata. Niin ja näytönsäästäjä on tarkoitettu Symbian³ laitteille. Se on tehty QML:llä, joten jos Qt:n saa laitettua 5.0 sarjan laitteeseen, saattaa se toimia sielläkin.