Kahvakuulalla harjoittelusta kirja

Bookplus.fi myy kirjaa hintaan 23,95!

Tässä selatessani kahvakuulailuun liittyviä sivustoja niin osui silmään, että nyt on kirjoitettu ensimmäinen suomenkielinen kirjakin kahvakuulalla kuntoilusta. Kirjoittajana on Tuomo Kilpeläinen ja teos on 96s pitkä. Jostain luin ensimmäisen arvostelun ja siinä kerrottiin, että ”olisinpa lukenut tämän kirjan jo ennenkuin ostin ensimmäistäkään kahvakuulaa” eli kyseessä on hyvä aloittelijan perusteos joka pureutuu kahvakuulan käytön perusteisiin ymmärrettävällä otteella.

Info-verkkokauppa kuvailee kirjaa näin:

Kahvakuulalla kuntoon kertoo, miksi kahvakuulaharjoittelusta tuli yksi vuosikymmenenen suosituimmista liikuntailmiöistä Suomessa. Kirja luo katsauksen välineen historiaan ja kertoo kahvakuulasta harjoitusvälineenä. Kirja sisältää monipuolisen liikepankin niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin treenaajalle. Kahvakuula eli Kettlebell tai Girya on Venäjältä lähtöisin oleva kuntoiluväline, jossa rautaiseen kuulaan on yhdistetty tartuntakahva. Kahvakuulaharjoittelu on maittava sekoitus monen tyyppistä liikuntaa: Askeettista voimailua yksinkertaista painoa nostelemalla, monien lihasryhmien yhteistä suorittamista kuulan liikuttamisen aikaan saamiseksi ja reipasta kuntoilua, jota suoritustekniikoiden ja kunnon parantuessa voit jatkaa tauotta kymmeniä minuutteja. Kaiken kaikkiaan se on monipuolista liikuntaa, jossa riittää haasteita. Kahvakuulatreenin perustana ovat heilurimaiset liikkeet, kuten etuheilautus sekä painonnostosta tutut perusliikkeet tempaus, rinnalleveto ja työntö.

Kahvakuulaharjoittelulla kehitetään lihaskunnon lisäksi kehonhallintaa, tasapainoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Harjoittelu kohdistuu pinnallisten päälihasryhmien lisäksi myös asentoa ylläpitäviin keskivartalon ja lantion seudun lihaksiin. Kahvakuulan avulla säästät aikaa ja vaivaa, mutta et tingi tehosta. Kahvakuulaharjoittelu sopii lähes kaikille. Harjoittelu aloitetaan perusliikkeistä, joista edetään maltillisesti kohti haastavampia liikkeitä ja variaatioita. Kahvakuulaharjoittelu ei sido harjoittelijaa tiukkaan ja monotoniseen kaavaan tai harjoittelupaikkaan. Voit treenata kahvakuulalla kotona tai salilla, mutta yhtä hyvin voit toteuttaa treenin vaikkapa lenkkipolun varressa tai toimistossa taukoliikuntatuokiona. Kahvakuulia saa hankittua jo lähes kaikkialta: marketeista, urheiluliikkeistä ja nettikaupoista. Kahvakuulia on saatavissa monia eri kokoja neljästä kilosta ylöspäin.

Tuomo Kilpeläinen on tehnyt kahvakuulailua tutuksi ympäri Suomea jo usean vuoden ajan. Omalla innostavalla otteellaan hän on vienyt kahvakuulan mukaan mm. valtakunnalliseen KKI-toimintaan, Yle TV2:n Akuuttiin ja Jumppaan. Ohjattaviin on kuulunut niin työyhteisöjä kuin huippu-urheilijoitakin.


EDIT 17.6.2010: Bookplus.fi myy kirjaa hintaan 23,95!