Mikä on Netposti?

netposti Se olisi tämän vuoden ensimmäisen pitemmän postauksen aika. Ajattelin kirjoittaa Netposti-palvelusta*. Olen itse nyt käyttänyt kyseistä palvelua jo hetken aikaa (aluksi tosin en keksinyt sille mitään erityisempää käyttöä). Mutta nykyään on jo ihan kuukausittaisessa käytössä…

Mikä on Netposti?

Lyhyesti selitettynä Netposti* on Itellan rakentama ilmainen sähköinen palvelu joka muistuttaa osittain sähköpostia MUTTA ei ole sellainen. Et siis saa käyttöösi mitään matti.meikalainen@netposti sähköpostiosoitetta. Netpostissa siis saat itse valita, että keneltä haluat postia (tosin lähettäjän on tietysti pitänyt rekisteröityä palveluun lähettäjäksi) esim. laskuja, palkkakuitteja ja muita kirjeitä, joita sitten voit katsella nettiselaimella mistäpäin maailmaan tahansa.

Palvelun kautta voi lähettää postia vain palveluun rekisteröityneet yritykset ja organisaatiot joten roskapostia ei tule. Lisäksi rekisteröityessäsi sinun täytyy tunnistautua (esim. pankkitunnuksilla) joten sinulle tulee vain ja ainoastaan sinulle tarkoitettua postia. Rekistöityessäsi pystyt valitsemaan itsellesi tunnuksen ja salasanan joten jokaisella kirjautumisella ei tarvitse sitten enää käyttää pankkitunnuksia.

Miksi käyttää Netpostia?

Itse otan vastaan netpostiin niin palkkakuitit kuin ajoneuvoverolaskutkin + muutaman muunkin lähettämät laskut.

  • Netposti on luvannut säilyttää 6 vuotta saapuneita posteja eli arkistointi on turvattu (jopa ehkä paremmin kuin kotona mapissa – tai ainakin tarvittavan paperin löytäminen on helpompaa 🙂 )
  • Kirjeet tulevat nopeammin kuin postilaatikkokirjeenä. Esimerkiksi omat palkkakuittini tulevat Netpostiin aina 1-4pvää ennen kuin oikea “fyysinen” kirje tupsahtaa postilaatikkoon.
  • Ympäristöystävällistä, tosin palvelusta saa valita, että haluaako niin, että kirjeistä tulee myös fyysinen versio kotiin vai haluatko siirtyä täysin sähköiseen kirjeiden vastaanottamiseen ja tämänkin tietysti saat valita lähettäjäkohtaisesti (itsellä tulee osa vielä fyysisenä)…noh, olen ainakin askeleen lähempänä sähköistä elämää 😉
  • Lomakevarasto – Netpostista löytyy heidän mainoksen mukaan yli 1000 eri viranomaislomaketta. Pystyt tilaamaan verokortin kuin tekemään rikosilmoituksenkin…

Palvelusta saa kytkettyä myös sähköposti-ilmoituksen päälle, eli kun saat postia Netpostiin niin omaan sähköpostilaatikkoosi tulee ilmoitus että on saapunut kirje ja keneltä kirje on.

Mitä huonoa Netpostissa on?

  • Ensimmäisenä tulee mieleen, että jos et merkitse heti maksaessasi Netpostissa, että olet maksanut jonkun laskun (löytyy erikseen nappi jolla voit merkitä laskun maksetuksi) niin voi helposti jäädä joku lasku maksamatta, koska ei Netpostissa kuitenkaan päivittäin vierailla..
  • Lähettäjäyrityksiä puuttuu vielä. Mitä enemmän tietysti tuon kautta saisi postia niin sitä arkipäiväisemmäksi tietysti käy myös sen käyttö.

Loppusanat

Suosittelen tutustumaan palveluun ja käyttämään sen opiskeluun sen verran aikaa, että saa kaiken irti.

Kätevä palvelu!

Jos kiinnostuit niin rekisteröidy* alla olevan bannerin kautta.

(Huom: rekisteröityminen on ilmaista ja palvelun käyttö ei missään vaiheessa maksa senttiäkään sinulle!)

4 thoughts on “Mikä on Netposti?

Kommentointi on suljettu.