Koneuutisia

Do ei tullut konetta vielä ostettua, kun löysin (ihan oikeasti) tällaisen IBM T30 läppärin. Kohtuu vanha, mutta on tässä sentäs 1 Gb muistia, prossussa 1.8 GHz ja omaa levyä 40 Gb, joten entiseen verrattuna tykkikone. Laitoin koneeseen Kubuntu 7.10:n ja täytyy sanoa, että mikään ei ole koskaan sujunut näin helposti. WLAN:n ja muut perustarpeet olivat pystyssä jo kahdessa tunnissa. Ainoa asia, mikä vastusi iltaan, oli äänet. Ubuntussa ei ole koskaan äänet toimineet heti asennuksen jälkeen. On se kumma? Äänet sain toimimaan mystisellä Fn+PgUp komennolla, jolla saa läppäriin upotetun näppäimistövalon päälle? Aivan looginen vaihtoehto. RaLinkin WLAN-ajureitakin oli näemmä päivitetty. Enää ei tarvinnut sorsia puukottaa ja yhteys muodostuu jo koneen buutatessa. Kerrankin joku kehittyy parempaan suuntaan.

Täytynee pähkäillä, josko sen uuden koneen tilaa. Onpahan nyt hätävara käsillä, jotta ei tarvitse raahata läppäriä kotiin töistä, jos pitää hoidella asioita verkossa. Kaiken lisäksi tällainen vanha kone istuu paremmin minun imagoon 🙂