Ubuntu vei kielen

Kokeilin pitkästä aikaa ladata ubuntusta imagen. Poltin imagen cd:lle ja kokeilin…

Ensimmäistä kertaa ei tarvinnut tuskailla minkään yksittäisen vempeleen toimivuuden kans. Epsonin monitoimitulostinskannerikopiokonemustesuihkuversio osasi skannata ja tulostaa automaattisesti, wacomin piirtopöytä toimi heittämällä (jopa paineentunnistus ja kallistus), atin näytönohjaimelle löytyi varsin tuore ajuri ja langaton verkko toimi, kun antoi salasanan sille 🙂

No sen verran annan moitteita, että hienot visuaaliset efektit toimivat oletusajureille, mutta ei enää atin omilla ajureilla..

Pakettienhallinta toimii moitteettomasti, esimerkiki tarvin CAD-ohjelmaa, että sain piirrettyä tontin rajat karttalehdestä mittakaavassa. Kirjoitin hakusanaksi vaan CAD ja asensin parikin ilmaista cad-raapusteluohjelmaa.

Softaa löytyy, löytyy, löytyy ja löytyy.. erityisen mielenkiintoista on tuo sulautettujen ja elektroniikkaohjelmin tarjonta.

Ja kaikki lähti siitä, että tarkoitus on tehdä tallentava digiboxi tietokoneesta. Nyt täytyy hommata lisää tietokoneita -ilman käyttistä 😉