Spämmia yli äyräiden

Viime päivinä on blogin kommenttilaatikko täyttynyt hirveällä määrällä spammiä, joten asensinpa sitten WordPressiin ”Did You Pass Math?” – spammifiltterin. Eli nykyisin, kun kirjoittaa kommenttia (jos joku nyt innostuu kirjoittamaan) niin nimen ja mailiosoitteiden jälkeen kysytään pieni matemaattinen kysymys johon pitäisi osata vastata, jonka jälkeen kommentti vasta lähtee eteenpäin. Toivotaan, että näin saadaan vähän karsittua tuosta sitin määrää..

Jos nyt sitten näyttää siltä, että spammifiltteri ei anna kommentoida niin laittakaapa sähköpostia osoitteeseen (postauksen kirjoittajan etunimi)[ät]tosimies.net niin mietitään uutta vaihtoehtoa.

5 thoughts on “Spämmia yli äyräiden

 1. Dalai

  Please add 7 and 0. Damn this is hard. Kylläpä vaikeutatte täällä asiointia. Entä jos se kysyy niin pahoja kysymyksiä joihin en osaa vastata esim. miinuslaskuja? Mites sitten kommentoidaa?

  Tämä blogi muuttuu elitistiseksi. Täytyy osata tiettyjä taitoja osallistuakseen jolloin tiety käyttäjäryhmä (kuten lapset. Olen huomannut, että teillä on paljon lapsikommentaattoreita käytössä.) rajataan blogin ulkopuolelle. Voi voi, mihin tämä maailma onkaan menossa? Eikö mikään ole enää pyhää?

  -Urmas Valkeapää

 2. Teemu

  Joo-o, niin tässä käy, että vähenee entisestään kommentit. Liian vaikeaksi menee. On olemassa vaara, että tämä muuttuu vain insinöörien palstaksi. Vai onkos tämä on vähän sellainen 😉

 3. Make

  Niin eikös ne aika hyvin oo pysähtynyt tohon wp:n vakioblokkiin? Mulle on kyllä ihan sama kun kirjautuneiden ei tarvi osata matikkaa 🙂

 4. Petex

  Arvatkaas muistinko vastata tuohon kysymyksee n kun meinasin kommentoida jotain. No paluutahan ei ollut. Nyt kun mullakin on insinöörin paperit, niin jotain on kommentoitava. Valitettasti meinasi tämäkin kommentti jäädä lähettämättä kun TI85 on hukassa. Löysin kuitenkin jonkun vanhan aurinkokennolasikimen jotein sain ilmeisesti tämän kommentin lähtemään.

 5. Tomi Artikkelin kirjoittaja

  Ja loppujen lopuksi tuosta blokkausksesta ei ole mitään hyötyä. Loggasin sisään niin 17 spämmiviestiä odotti deleteä. Mitähän sitä seuraavaksi asentaisi..

Kommentointi on suljettu.