iPhone + 3G:n kuuluvuusrajalla eläminen

Viimeisen kahden viikon aikana olen huomannut, että iPhoneni tippuu verkosta kotona ollessa mystisesti muutaman kerran päivässä. Tämä alkoi yllättäen ja pyytämättä. Noh, tietysti muutaman päivän ensin pällistelin ihmeissäni ja mietin, että jatkuuko ongelma ja kuinka usein tätä tapahtuu. Aina joskus kun käytin puhelinta (= tässä tapauksessa surffailin) niin yhtäkkiä huomasin vain, että yläkulmassa lukee “Etsitään…” / “Ei verkkoa”. Tämä ei siis surffailuun vaikuttanut, koska käytin koti-wlania. Kärsivällisyyshän siinä meni ja soitinpa Soneran vikailmoituksiin. Siellä avulias asiakaspalvelija sitten katseli, että ei ole tullut muita vikailmoituksia alueelta ja kaikki näyttää olevan hyvin. Ensiavuksi neuvoi, että miten matkapuhelinasetukset nollataan ja päätettiin muutama päivä katsella vielä.

Tämän jälkeen tuli reissu Viroon ja sinne mennessä nappasin matkapuhelindatan pois päältä, ettei tulisi ikäviä yllätyksiä datakäytön suhteen. Noh, puhelin toimi kokoajan loistavasti – ei ilmoituksia katoavista verkoista yms.

Tämän jälkeen kun taas palattiin koti-Suomeen niin ensimmäisenä iltana kotona puhelin kadotti verkon. Tämä verkotta olo kestää sen noin 1-2min ja sitten kaikki on kuin ennenkin.

Tänään sitten jälleen katosi verkko ja tästä suivaantuneena soitin uudestaan vikailmoituksiin. Noh, tälläkin kertaa vastasi ystävällinen asiakaspalvelija (ihan oikeasti!) ja hän kyseli muutamat kysymykset ja sanoi soittavansa uudestaan. Noin 30min päästä hän sitten soittikin takaisin ja kertoi, että oli konsultoinut verkkoasiantuntijaa ja nyt on sillä lailla, että me asumme Soneran 3G:n kuuluvuusalueen rajalla (tarkalleen ottaen emme ole sisäpuolella) mutta siis puhelimessa näkyy 3G-kuitenkin pääsääntöisesti.

iPhone 3GS ssä on vain niin mukava “vika”, että kun se tiputtaa itsensä pois 3G verkosta niin se kadottaa verkon samalla (ilmeisesti siis vain tapahtuu ajoittain). Lisäksi tuo ei osaa hyödyntää 3G 900 (tällä olisi kuuluvuus täydet) verkkoa vaan ainoastaan 3G 2100. Ilmeisesti siis tuolle tukiasemalle on tullut niin paljon nyt enemmän käyttöä tämä viimeisen kahden viikon aikana/sitä on käyty säätämässä niin että meillä on vähän heikentynyt signaali –> puhelin on ruvennut oireilemaan.

Nyt siis piti kytkeä 3G pois päältä ja ruveta tarkkailemaan, että tippuuko puhelin enää verkosta. Tuo vain pitäisi sitten muistaa aina kytkeä päälle, kun surffailee muualla kuin kotona.

Vielä kuitenkin on vähän yli 6kk kytkyä jäljellä niin en voi vaihtaa muuhun operaattoriinkaan tässä vaiheessa joten en oikein nyt tiedä mitä tuolle pitäisi tehdä….

2 thoughts on “iPhone + 3G:n kuuluvuusrajalla eläminen

  1. aalperi

    Mielenkiintoinen artikkeli ja mielenkiintoinen tutkimustulos. Löytyikö ongelmaa tutkiessasi vertaistukea tuosta 3G 900 3G 2100 ongelmasta, vai koskeeko vain Suomea?

  2. Tomi Artikkelin kirjoittaja

    Tuota en tiedä, että onko muilla ollut tuota ongelmaa. Yritin hopeinenomena foorumia tutkia, mutta siellä ei nopeallla vilkaisulla löytynyt keskustelua aiheesta. Sitäkään en osaa sanoa, että koskeeko vain Suomea. Ihmettelen tosin jos kenelläkään muulla tuo ei tee samanlaisia ongelmia.

Kommentointi on suljettu.