Tietokone autoon.. edistyy hitaasti

Tietokone autoon -projekti etenee hiljalleen. Nyt on hyvät koekäytöt tehty kosketusnäytölle. Navigointiohjelmiakin on tullut testattua, mutta ei ole löytynyt oikein sopivaa vielä. Vaasan elektroniikkakeskuksesta tulee tänään vähän kaapeleita projektiin. Käyttöliittymän suunnittelu jatkuu ja ohjelmoijia etsitään 😉 Muutama ongelmakin on jo tullut vastaan; 1. Hiiri sekoaa, jos gps-vastaanotin on kytkettynä, kun windows käynnistyy.. sekoitaa usb-hiireen vissiin ton gps-palikan. 2. Miten kannettavaan kytketään virta, kun se on tavaratilassa? 3. Miten voisi toteuttaa auton seurannan webbisivulla? (gprs-yhteys)

5 thoughts on “Tietokone autoon.. edistyy hitaasti

 1. Dalai

  Terve,

  3. Sehän on helppoa. Lähetät vaan datan serverille niin kuin normaalistikin :). Serveriltä autoon ei voi lähettää mitään eli serveriltä ei voi suorittaa paikkatiedon kyselyä (ellei clientti käy sitä ennen koputtelemassa serverillä). Koska data kulee GPRS:n läpi, serveri ei koskaan tiedä auton IP-osoitetta. Operaattorit blokkaavat liikennettä ja nattaavat IP-osoitteita siten ettei kännykässä voi pitää serveriä ellei käytä jotan kiertotietä, operaattorin SIP-palvelua tms.

  Ainoa mahdollinen arkkitehtuuri on client-server ja nimenomaan autosta aloitettuna.

 2. Make

  1. Muistan lukeneeni että windows luulee noita gps-mokkuloita hiiriksi aika helposti. Onhan se tietty vähän saman näköinen…

  2. tinaat virtakatkaisijan rinnalle toisen kytkimen ja johdotat sen kojelautaan..

  3. Tämä on vähän niinkuin Dalai sanoi, autohan kumminkin tietää onko se liikkeessä vai ei, ja pitääkö paikkatietoa päiväittää. Turha sitä dataa on liikutella jos ei autokaan liiku. Tosta serverin pitämisestä gprs:n päässä en välttämättä ole samaa mieltä mutta en ala väittelemään kun en ole kokeillut. Pitääpä melkein tehdä pieni kenttäkoe 🙂

 3. Teemu

  Suurin ongelma taitaa nyt ollakin tuo navigointi-softan löytäminen. Tai softaa on useita gigatavuaja, mutta tuntuu kaikista varteenotettavista puuttuvan just Suomen kartta. Pc:lle ei tunnut kyllä muutenkaan löytyvän tuollaista navigaattorimallista ohjelmistoa. Tarkoitan opastavaa kuten TomTom, Garmin streetpilot, Nüvi 300 jne..

 4. Dalai

  Niin voihan serveriä pitää GPRS:n nokassa. Ei mikään estä sitä, mutta datan suunta pitää olla siten, että autossa oleva serveri aloittaa transaktiot webbiin päin eikä webistä voida aloittaa trasaktiota GPRS:n nokassa olevaan laitteeseen. Tai voihan joku operaattori olla niin jalo, että sallii tämän :). Olen mielellään väärässä. En hirveästi tunne casea missä puhelintä käytetään pelkkänä modeemina ja miten sen saamat IP osoitteet reititetään tms…

 5. Make

  Tuskin noi hirveästi eroaa lankamodeemin ip-poolista. Ja niissä ainakin ’onnistuu’ serverin pito sikäli kun niillä nopeuksilla voi onnistumisesta puhua. Ja ainakin messenger ym. toimii gprs:llä joten ihan kaikkia sisäänpäin tulevia portteja ei ainakaan ole blokattu. Siitähän tuo lähinnä on kiinni. Ja siitä että saat ip:n selville, ja siihen auttaa esim. no-ip.comin clientti. Mutta tossa Teemun tapauksessa sillä nyt ei ole mitään väliä, kyllä se on mobiilin homma tässä tapauksessa ottaa yhteys.

Kommentointi on suljettu.